پیشگیری از سرطان پستان

فهرست

فاکتورهای مختلف، انواع مختلف سرطان را ایجاد می کنند. محققان هم چنان در حال بررسی فاکتورهای ایجاد کننده ی سرطان پستان و راه های پیشگیری از سرطان پستان هستند. اگر چه هنوز راهی قطعی برای پیش گیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد، هر فرد می تواند خطر ابتلای خود را کاهش دهد.

گزینه های زیر می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان شوند. با تیم درمان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی خطر شخصی ابتلا به سرطان پستان صحبت کنید.

جراحی ماستکتومی پروفیلاکتیک پیشگیرانه

برای زنان با جهش ژن های BRCA1 و BRCA2 که بطور قابل ملاحظه ای خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش میدهند، برای پیشگیری از سرطان پستان جراحی برداشت سینه ها را می توان مد نظر قرار داد. به نظر می رسد این شیوه که ماستکتومی پروفیلاکتیک یا برداشت سینه ی پیشگیرانه نامیده می شود، به میزان 95درصد خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد. زنان دارای این جهش ها هم چنین باید برداشت تخمدان و لوله های فالوپ که سالپنگو-اووفورکتومی پیشگیرانه نامیده میشود را در نظر داشته باشند. این روش می تواند از طریق جلوگیری از تولید استروژن توسط تخمدان ها خطر ابتلا به سرطان تخمدان و احتمالا پستان را، کاهش دهد. هنگامی که این روش ها را در نظر گرفتید با پزشکتان در مورد عوارض جانبی جسمانی و عاطفی آنها صحبت کنید.

دارو برای پیشگیری غددی یا شیمیایی

زنانی که خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند، می توانند با پزشکشان در مورد مصرف داروهایی که خطر ابتلا را کاهش می دهند صحبت کنند. این روش پیشگیری از سرطان پستان، پیشگیری غددی یا شیمیایی نامیده می شود. برای سرطان پستان، استفاده از داروهای مسدود کننده ی هورمونی میتواند خطر سرطان را کاهش دهد.

تاموکسیفن (موجود به عنوان یک داروی عمومی)

دسته ای از داروهاست که تعدیل کننده ی انتخابی گیرنده ی هورمونی یا SERM نامیده می شود. این دارو اغلب به عنوان درمان سرطان پستان در زنانی که از قبل مبتلا هستند، استفاده میشود. تاموکسیفن اثرات استروژن روی رشد تومور را مهار میکند.

تاموکسیفن میتواند به عنوان گزینه ای برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان بخصوص در سرطان های پستان گیرنده ی استروژن مثبت در زنان 35 سال یا بزرگتر باشد. تحقیقات نشان میدهد که این دارو میتواند در زنان با سرطان پستان درجا یا شرایط پیش سرطانی که هایپرپلازی آتیپیک پستان نامیده می شود، خطر ابتلا به سرطان پستان وعوارض جانبی درمان را کاهش دهد.

این دارو در زنان با سابقه ی لخته ی خون، سکته ی مغزی یا افراد زمین گیر (افراد فاقد توانایی حرکت کردن) برای مصرف طولانی توصیه نمی شود. هم چنین مصرف این دارو در زنان باردار، یا زنان با قصد بارداری و زنان شیرده توصیه نمی شود.

عوارض جانبی تاموکسیفن میتواند گرگرفتگی، ترشحات واژن، اثر روی مسائل جنسی، تغییرات روحیه، افزایش خطر ابتلا به سرطان رحم، لخته ی خون و سکته ی مغزی باشد.

رالوکسیفن (اویستا):

یک داروی SERM یا تعدیل کننده ی انتخابی گیرنده ی هورمونی می باشد. رالوکسیفن بطور معمول برای جلوگیری از پوکی استخوان برای زنان یائسه استفاده می شود.

این دارو میتواند گزینه ای برای زنان بالای 35 سالی که خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند و زنان یائسه باشد. رالوکسیفن را میتوان برای بیش از 5 سال هم استفاده کرد و علاوه بر کاهش خطر سرطان پستان خطر پوکی استخوان را هم کاهش میدهد. این دارو برای زنانی که هنوز یائسه نشده اند یا زنان با سابقه ی لخته ی خون، سکته ی مغزی یا بی تحرکی طولانی مدت توصیه نمی شود.

عوارض جانبی رالوکسیفن ممکن است گرگرفتگی، اسپاسم عضلانی، تورم پاها و بازوها، افزایش وزن، سکته ی مغزی، لخته ی خون، خشکی واژن، و درد حین مقاربت جنسی باشد. زنانی که رالوکسیفن دریافت می کنند در مقایسه با افرادی که تاموکسیفن مصرف می کنند خطر کمتری برای لخته ی خونی، مشکلات رحمی و آب مروارید دارند.

مهارکننده های آروماتاز

  • این داروها میزان استروژن بدن یک زن را از طریق مهار تولید استروژن کاهش میدهند. دو نوع از این داروها برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان وجود دارد اگزمستان(آروماسین) و
  • آناستروزول(آریمیدکس).
  • این دسته ی دارویی می توانند به عنوان جایگزین تاموکسیفن در زنانی که خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند و زنان یائسه استفاده شود. مهارکننده های آروماتاز برای زنانی که هنوز یائسه نشده اند و زنانی که پوکی استخوان دارند توصیه نمی شود.

عوارض جانبی این داروها ممکن است گرگرفتگی، خستگی، اختلال خواب، اسهال، درد مفاصل و عضلات، خشکی واژن و پوکی استخوان باشد.

این اطلاعات بر اساس توصیه های ASCO برای استفاده از درمان غددی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان می باشند. لطفا توجه داشته باشید که این لینک شما را بخش دیگری از وبسایت منتقل می کند.

گزینه های مرتبط با سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

یک روش پیشگیری از سرطان پستان و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان داشتن یک فعالیت فیزیکی منظم می باشد. مطالعات نشان می دهد که فعالیت فیزیکی متوسط تا شدید به میزان 30-60 دقیقه در روز با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه است. راه های دیگر شامل داشتن وزن مناسب، محدود کردن میزان نوشیدن الکل و خودداری از استفاده از روش های هورمونی برای کاهش علائم یائسگی می باشد. هم چنین شیردهی می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. اطلاعات بیشتر درمورد گزینه های مرتبط با سبک زندگی را در لینک مورد نظر می توانید بیابید.

بخش بعدی این راهنما شامل غربالگری می باشد. این قسمت توضیح میدهد چگونه تست های غربالگری میتوانند سرطان را در مراحل اولیه قبل از اینکه علائم ایجاد شود تشخیص دهند.

Scroll to Top